İngilizce Muafiyet Sınavı,
Birçok devlet ve vakıf üniversitesinin eğitim dili İngilizcedir, bazı bölümlerde ise İngilizce zorunlu kılınmaktadır bu nedenle üniversiteyi kazanan öğrenciler, kazandıkları üniversite tarafından bölümlerine başlamadan önce İngilizce bilgilerinin tespiti amacıyla İngilizce muafiyet Sınavı ve öğrencilerin hangi seviyeden başlayacaklarını tespit amacıyla , İngilizce yerleştirme sınavı uygulamaktadır. İngilizce Muafiyet Sınavı, her üniversitenin ihtiyaçları doğrultusunda , üniversitelerin iç bünyelerinde hazırladıkları bir seviye tespit sınavıdır.
İngilizce Muafiyet Sınavı, IELTS ya da TOEFL gibi standardize edilmiş bir sınav değildir, bunun sebebi her üniversitenin kendi standartlarına göre bir yeterlilik istemesidir . Üniversitelerin uyguladıkları sınavlar bir birine eş değildir. İngilizce Muafiyet Sınavı tarihleri de üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermektedir. Üniversiteler , muafiyet sınavı tarihlerini, üniversite sınavı sonuçları açıklandıktan sonra , öğrencilerin kayıtları tamamlandıktan sonra belirlerler.
İngilizce Muafiyet Sınavı, genelde grammar, reading, writing, listening ve speaking bölümlerinden oluşur, fakat bu bölümler her üniversiteye göre değişkenlik gösterir.
İngilizce Muafiyet Sınavında başarılı olan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf olur, sene kaybı olmadan kendi bölümlerine başlarlar. Başarısız olan öğrenciler ise İngilizce yeterlik sınavına girer ve aldıkları puana göre değişik seviyedeki sınıflara yerleştirilirler ve İngilizce eğitim programına tabi tutulurlar. Hazırlık sınıfını tamamlayan öğrenciler yıl sonunda tekrar İngilizce Muafiyet Sınavına girerler, başarılı öğrenciler kendi bölümlerine başlarken başarı sağlayamayan öğrenciler, ikinci kez Hazırlık Sınıfına devam eder.
İngilizce Muafiyet Sınavı özel ders programı,
Amacımız , üniversiteyi kazanan öğrencilerin muafiyet sınavlarında başarılı olması ve ilgili bölümde eğitime başlamalarını sağlamaktır. Bu programımız özel ders şeklinde ve her üniversite için özeldir. Bu program ile hazırlık sınıfını geçmenin yanı sıra , İngilizcenizi geliştirerek akademik hayatınız boyunca İngilizcenizi kullanacaksınız.
Çalışmalar sırasında , gramer yapılarını akademik ortamda öğrenecek, sınav sırasında zamanı nasıl kullanmanız gerektiği ve doğru cevaba en kolay nasıl gidebileceğinizi öğrenirsiniz.
Yazma bölümünde ise , sınavda çıkabilecek makale örneklerini üzerinde çalışarak hangi teknikleri kullanmanız gerektiğini öğrenirsiniz.
Konuşma bölümünde, sınav sırasında çıkabilecek konular üzerinde karşılıklı konuşma tekniklerini çalışırsınız .
Dinleme bölümünde, dinleme sınavında uygulanan note taking ve selective listening teknikleri göz önünde bulundurularak, dinleme alıştırmaları yapılır.