Maltepe Üniversitesi İngilizce Muafiyet Sınavı

Maltepe Üniversitesi İngilizce Muafiyet Sınavı  İngilizce özel ders

Haluk hoca 0532 343 65 00

Yeterlilik Sınavı

HAZIRLIK SINIFI YETERLİLİK SINAVI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN BURAYI TIKLAYIN.

 

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK SINIFI SEVİYESİ ÜST-ORTADIR (UPPER-INTERMEDIATE).

ÜST ORTA (UPPER-INTERMEDIATE) SEVİYEDE ÖRNEK SINAV

Örnek sınav için tıklayınız

16-17 MAPRE L1 dinlemek için tıklayınız

16-17 MAPRE L2  dinlemek için tıklayınız

Örnek sınav cevap anahtarı için tıklayınız

 Maltepe Üniversitesi İngilizce Muafiyet sınavı

Maltepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, eğitimini Türkçe veya İngilizce olarak görecek öğrenciler için zorunlu Hazırlık Sınıfı hizmeti vermektedir. Hazırlık sınıfındaki yabancı dil eğitimi Avrupa Dil Gelişim Dosyası (CEF) baz alınarak verilmektedir. Meslek Yüksekokulu ve Hemşirelik Yüksekokulu için Hazırlık Sınıfı isteğe bağlıdır. Öğrenciler istedikleri takdirde Maltepe Üniversitesi  Hazırlık Sınıfı öğrenimlerini Üniversitemizin işbirliği içinde olduğu A.B.D. Arkansas State Üniversitesi, Ball State Üniversitesi ve St. Cloud State Üniversitesi’nde yapabilirler.

Maltepe Üniversitesi Hazırlık Sınıfının ardından Türkçe Lisans Programlarında eğitimlerine devam eden öğrenciler için birinci ve ikinci yarıyılda zorunlu İngilizce dersleri (İNG 151 – İNG 152) verilmektedir. Öğrenciler İngilizce seviyelerini ileriye taşıyabilmek amacıyla seçmeli İngilizce derslerinden alabilir ve/veya ikinci bir yabancı dil olanağından yararlanabilirler.

Yüksekokulumuz Londra Sanayi ve Ticaret Odası (LCCI) sertifikası sınav merkezidir. Maltepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MASEM) bünyesinde Yüksekokulumuzun Okutmanları tarafından verilen yabancı dil kursları düzenlenmektedir. 2009-2010 Eğitim/Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından itibaren E-öğrenme (e-learning) programları başlatılmış durumdadır.

İngilizce Lisans Programları Hazırlık Sınıfı

İNGİLİZCE LİSANS PROGRAMLARI HAZIRLIK SINIFI [EĞİTİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN LİSANS BÖLÜMLERİ İÇİN –

Amaçlarımız:

Maltepe Üniversitesi , eğitim dilinin İngilizce olduğu lisans bölümlerinde (İngilizce Öğretmenliği hariç), öğrencilere en etkin biçimde dil bilgi ve becerilerini kazandırmayı amaçlayan birimimizde öğrenci merkezli bir yaklaşım benimsenmiştir. Öğrencilere akademik bilgiye ulaşma, paylaşma ve İngilizceyi bir araç olarak kullanabilmede yeterlik kazandırmak, hem dil öğrenimi hem de akademik yaşamları boyunca onlara gerekli olacak çalışma becerilerini edinmelerini sağlamak İngilizce hazırlık Birimimizin başlıca amaçlarındandır. İngilizce Lisans Hazırlık Birimi’nin diğer bir temel amacı ise, öğrencilere mezun olduktan sonra İngilizce seviyelerini geliştirmelerini mümkün kılacak öğrenme stratejilerini kazandırmaktır. İngilizce eğitim yapan bölümlerin dile yönelik gereksinimleri, öğrenci motivasyonu ve gelişimi dikkate alınarak modüler sistemin uygulandığı birimimizde üç (3) kur vardır.

ÖNEMLİ NOT!
Öğrenciler yerleştirilmiş oldukları kuru başarı ile tamamlayamadıkları takdirde bir üst kura geçemezler ve başarısız oldukları kuru tekrar etmek zorunda kalırlar.
Öğrencilerin bölümlerinde eğitime başlayabilmek hakkını kazanabilmeleri için en üst kur olan C kurunu başarı ile tamamlamış olmaları gerekmektedir.
C kurunu birinci dönem başarı ile tamamlayan öğrenciler ikinci dönem başında bölümlerinde eğitime başlayabilirler.
Hazırlık sınıfında eğitim görme hakkı iki senedir. İki sene içinde C kurunu başarı ile tamamlayamayan öğrencilerin kayıt yaptırmış oldukları program ile ilişikleri kesilir.
A Temel Kuru :

Başlangıç ve Orta-altı düzeylerinden oluşur. Bu kurun ilk yarısında, Avrupa Dilleri için Ortak Başvuru Metni’nde (CEF) A1 olarak tanımlanan düzeye paralel olarak daha önce İngilizce eğitimi almamış ya da İngilizceyi çok az bilen öğrencilerin dil bilgi ve becerilerinde temel bir gelişme göstermeleri amaçlanır. Bu kurun hedefi öğrencilerin okuma-anlama ve dinleme-anlama becerileri kadar yazma ve konuşma alanlarındaki becerilerini de geliştirmelerini sağlamaktır. A kurunun ikinci yarısında ise öğrencilerin dört dil becerisinin büyük ölçüde gelişme göstereceği ve CEF tarafından A2 olarak adlandırılan düzeyin tamamlanması amaçlanmaktadır.

B Orta Kur:
Orta düzeyden oluşur. Bu kurun amacı, öğrencilerin CEF tarafından B2 olarak adlandırılan ve okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini pekiştirdikleri düzeyi tamamlamalarıdır. Bu kurda öğrencilerin karmaşık metinlerin ana fikirlerini anlayabilecek, yazarın bakış açısını değerlendirebilecek, metinler arası bilgileri yorumlayabilecek, belli düzeyde akıcı ve doğal bir biçimde iletişim kurabilme ve bir çok konuda kendi fikirlerini yazılı ve sözlü olarak açıkça ifade edebilecek düzeyde olmaları hedeflenmektedir.

C İleri Kur
Orta-üstü düzeyden oluşur. Öğrencilerin bu programda: daha zorlayıcı akademik okuma metinlerine yoğunlaşarak özet yazmaları akademik metinler dinleyip, not almaları ve bu notları kullanarak verilen soruları cevaplamaları kısa sunumlar yapmaları bilimsel rapor ve akademik kompozisyon yazma becerisi kazanmaları alanlarına yönelik metin çalışmaları yapmaları alanlarına ait terminolojiyi sözcük dağarcığını genişletmeleri beklenmektedir.

Bu kurda öğrencilerin tüm dil becerilerini daha ileri bir seviyeye taşıyarak fakültelerinde başarılı olabilmek için gerekli olan ve CEF tarafından B2 olarak adlandırılan düzeyi tamamlamaları hedeflenmektedir.

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ BAŞKANLIĞI

İNGİLİZCE LİSANS PROGRAMLARI HAZIRLIK SINIFI

(Eğitim Dili İngilizce Olan Bölüm/Programlar İçin)

SEVİYE TESPİT SINAVI BİLGİLERİ , MALTEPE  ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE  MUAFİYET SINAVI

Maltepe Üniversitesi İngilizce Lisans Programları Hazırlık Sınıfı Seviye Tespit Sınavı iki aşamadan

oluşur.

  1. AŞAMA  :

1. AŞAMA Seviye Tespit Sınavı Çoktan Seçmeli 100 soru ve bir paragraflık Yazma (Writing) bölümünden oluşmaktadır ve süresi 100 dakikadır. Bu sınava:

a) 2010-2011 Eğitim/Öğretim Yılında  kayıt yaptıran eğitim dili İngilizce olan bölüm/program öğrencileri

b) 2009 – 2010 Eğitim/Öğretim Yılında devamsızlıktan kalıp veya kaydını dondurup yeniden kayıt yaptıran İngilizce Lisans Programları Hazırlık Sınıfı öğrencileri

c) 2009 – 2010 Eğitim – Öğretim Yılında devamsızlıktan kalıp veya kaydını dondurup yeniden kayıt yaptıran İngilizce Öğretmenliği Programı Hazırlık Sınıfı öğrencileri girmek zorundadır.

ÖNEMLİ NOT:

  • Bu sınava girmeyen öğrencilerin yeterli İngilizce düzeyine sahip olmadığı varsayılır ve bu öğrenciler otomatik olarak en alt kurdan Hazırlık Sınıfı eğitimlerine başlarlar.
  • Bu sınavın mazereti yoktur. Bu nedenle sınava girmeyen öğrencilere yeni bir sınav hakkı verilmez.

2.   AŞAMA  :

Maltepe Üniversitesi İngilizce Lisans Programları Hazırlık Sınıfı Seviye Tespit Sınavının 2. AŞAMA Sınavına :

a) 1. AŞAMA Seviye Tespit Sınavında 60/100 ve üzerinde puan alan İngilizce Lisans Programları Hazırlık Sınıfı öğrencileri

b) 1. AŞAMA Seviye Tespit Sınavında 70/100 ve üzerinde puan alan İngilizce Öğretmenliği Programı öğrencileri

c) Akademik yönden başarısız olan eski kayıt İngilizce Lisans Programları Hazırlık Sınıfı öğrencileri

d) Akademik yönden başarısız olan eski kayıt İngilizce Öğretmenliği Programı Hazırlık Sınıfı öğrencileri girmeye hak kazanırlar.

İngilizce Lisans Programları Hazırlık Sınıfı Seviye Tespit 2. AŞAMA Sınavı Upper-Intermediate düzeydedir ve 4 ana bölümden oluşmaktadır. Sınavda başarılı olup bölüme geçebilmek için İngilizce Lisans Programları Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin  60/100 ve üzeri, İngilizce Öğretmenliği Programı öğrencilerinin ise 70/100 ve üzeri not almaları gerekir. Bu notun altında kalan öğrenciler seviyelerine uygun kurlara yerleştirilirler ve Hazırlık Sınıfı okurlar.

ÖNEMLİ NOT!

  • Bu sınavın mazereti yoktur. Sınava girmeyen öğrencilere yeni bir sınav hakkı verilmez ve bu öğrenciler 1. AŞAMA SEVİYE TESPİT SINAVI’nda almış oldukları puanlara göre seviyelerine uygun kurlara yerleştirilirler.
  • 2. AŞAMA SEVİYE TESPİT SINAVI’na girmeyen eski kayıt İngilizce Lisans Programları Hazırlık Sınıfı öğrencileri bir önceki sene kaldıkları veya devam etmeye hak kazandıkları kurdan, İngilizce Öğretmenliği Programı Hazırlık Sınıfı öğrencileri ise Yıl Sonu notlarına göre yerleştirilecekleri Kurdan Hazırlık Sınıfı öğrenimlerini sürdüreceklerdir.

2. Aşama Seviye Tespit Sınavının bölümleri eşit ağırlıklı olup, sırası ile şunlardır:

I.          Dinleme (Listening)

Sınavın bu ilk aşaması iki ana bölümden oluşur:

a) Akademik bir parçayı dinlerken yanıtlanan sorular (while listening):  Bu bölümde öğrenciler akademik parçayı dinlerken, aynı anda sınav kağıtları üzerindeki ilgili soruları da yanıtlarlar. Parça öğrencilere iki defa dinletilmektedir.

b) Parçayı dinlerken not alma ve sonrasında soruları yanıtlama (note-taking): Bu bölümde öğrenciler akademik bir parçayı dinlerken, kendilerine verilen ayrı bir kağıda not alırlar. Parçayı iki defa dinleyen öğrenciler, ikinci dinleme bittikten sonra kendilerine dağıtılan soruları, verilen süre içerisinde, notlarını kullanarak yanıtlarlar.

II.         Okuma (Reading)

Sınavın bu aşamasında  öğrencilere farklı uzunlukta  okuma parçaları verilir. Bu okuma parçaları farklı tipte (boşluk doldurma, eşleştirme, doğru/yanlış, özet çıkarma, çoktan seçmeli, açık uçlu vb.) soruları içermektedir.

III.        Gramer (Use of English)

Sınavın bu aşaması üç ana bölümden oluşur.

a) Parçadaki Boşlukları Doldurma (Guided Cloze): Öğrenciler, verilen parçadaki boşlukları, doğru gramer yapıları ve kelime grupları oluşturarak parçayı anlamlı bir bütün haline getirecek şekilde yanıtlarlar. Öğrenciler her bir boşluğu, kendilerine verilen altenatiflerden birini seçerek doldururlar.

b) Kelime Türetme (Word Building/Formation): Öğrenciler, verilen parçadaki boşlukları, her bir satırın sonunda verilmiş olan kelimenin doğru halini türeterek doldururlar. Verilen kelimeler hangi satırın sonunda yazılmışsa, o satıra aittir ve öğrenciler bu kelimeleri parçada gelişigüzel kullanamazlar. Hatalı yazılmış kelimeler yanlış cevap olarak değerlendirilir.

c) Cümleyi Tekrar Yazma (Rewriting): Öğrenciler verilen ilk cümledeki anlamı koruyarak, ikinci cümledeki boşluğu doldururlar. Başka bir deyişle, kendilerine verilen ilk cümleyi, ikinci cümlede tekrar yazarlar. Öğrenciler, ikinci cümledeki boşluğu doldururken verilen anahtar kelimeyi kullanmak zorundadırlar.  Öğrencilerin kullanabileceği kelime sayısı 2-5 arasındadır.

IV.        Yazma (Writing)

Sınavın bu aşamasında öğrencilere üç konu verilir. Öğrenciler bu konulardan birini seçerek konuyla ilgili görüşlerini ifade eden bir kompozisyon yazarlar. Bu bölümde kelime sınırı 300-350 arasındadır.

İngilizce Yeterlik Sınavı’nın süresi 210 dakikadır.

Yeterlilik Sınavı

HAZIRLIK SINIFI YETERLİLİK SINAVI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN BURAYI TIKLAYIN.

 

HAZIRLIK SINIFI SEVİYESİ ÜST-ORTADIR (UPPER-INTERMEDIATE).

ÜST ORTA (UPPER-INTERMEDIATE) SEVİYEDE SINAV ÖRNEĞİ:

Örnek sınav için tıklayınız

Örnek Yazma bölümü için tıklayınız.

MAPRE L1 dinlemek için tıklayınız

MAPRE L2  dinlemek için tıklayınız

Örnek sınav cevap anahtarı için tıklayınız

Maltepe Üniversitesi İngilizce Muafiyet Sınavı  İngilizce özel ders

Haluk hoca 0532 343 65 00