Medeniyet Üniversitesi Muafiyet Sınavı
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek okulu olarak, öğrencileri disiplinler arası çalışmalarında uzmanlaşmaları için gerekli bilgi ve becerilerle donatmak amacıyla yola çıktık. Ana hedefimiz, etkili bir eğitim-öğretim sunabilmek için gerekli şartları sağlamak ve imkanlarımızı sürekli geliştirmektir. Ayrıca öğrencilerin yabancı dil farkındalıklarını, bilgilerini ve becerilerini de geliştirmek için verimli ve kaliteli bir eğitim almaları, ayrıca bağımsız çalışma yetilerini geliştirmeleri de hedeflerimiz arasındadır.
Öğrencilerin dil beceri ve yeterliliklerini geliştirmek kadar onların düşünce ve fikir üretme yetisi kazanmalarının da önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden, öğrencilerin dil yeteneklerinin ve akademik becerilerinin geliştirilmesi kadar, konu odaklı ve tematik yaklaşım yardımıyla öğrencilerin hem geçmiş hem de bugüne yönelik dünya bilgisine sahip olmaları ve bunlar arasındaki ilişkileri sağlam temellerle kurmalarını da hedefliyoruz. Ayrıca öğrencilerin öğrenme ve gelişimleri üzerine yapılandırmacı, iletişim odaklı bir geribildirim süreci kurarak destekleyici bir öğrenme ortamı içinde öz-değerlendirme yeteneklerinin de gelişmesini sağlamak istiyoruz.
Tüm bu faktörlerle birlikte, Temel İngilizce Bölümümüz, ilgili bölümlerinin gerekliliklerini karşılamaya yetecek okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerine sahip olması beklenen öğrencilere, üst düzey bir İngilizce eğitimi vermeyi hedeflemektedir. Uzmanlık düzeyinde değerlendirme için gerekli olanakları sağlayan ve hem öğretim hem de öğrenme açısından hedef ve metotların uluslararası geçerliliği olan bir yöntemle tanımlanmasını sağlayan CEFR (Avrupa Ortak Dil Portfolyosu) çerçevesinde bir eğitim sunmaktadır. Üniversitemiz yeni kurulmuş ve henüz öğrenci alımına başlamamış olsa da, şu an için bünyemizde 20 okutman bulunmaktadır. Ana dili İngilizce olan ve İngilizce öğretimi konusunda sertifikası bulunan öğretmen alımlarımız da olacaktır.
Misyon
Misyonumuz, araştırma üniversitelerinin akademik çalışmaları açısından artık bir gereklilik haline gelen İngilizceyi hem mesleki, hem akademik hem de sosyal yaşantılarında mümkün olduğunca aktif ve etkili kullanabilecek entelektüel, çözüm odaklı, sorumluluk sahibi ve dengeli kişiler yetiştirmektir. Yüksekokulumuz bünyesinde, her kademeden İngilizce eğitim alacak olan öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetlerini takip edebilmeleri için gereken okuma ve dinleme becerilerinin yanında sözlü ve yazılı iletişim becerilerini de kazanmalarına ve geliştirmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bir diğer misyonumuz da, yabancı dil öğretiminde en modern yaklaşımların, en etkili yöntemlerin, tekniklerin ve ders araç gereçlerinin kullanıldığı bir eğitim ortamı yaratmaktır. Ayrıca, öğrencilerimizin yabancı dil seviyesini yükseltip akademik ve iş yaşamlarında ihtiyaç duyacakları yabancı dil bilgi ve becerileriyle donatmak ve ihtiyaç duydukları bilgiye nasıl ulaşabilecekleri konusunda rehberlik ederek onların tüm yaşam boyu sürecek öğrenme sürecine katkıda bulunmak ve son olarak da onların rekabetçi iş koşullarında kendilerine daha iyi bir yer edinmelerini sağlayıp hepsinin birer dünya vatandaşı olma yönünde gelişimlerine katkı sağlamak da misyonumuz arasındadır.
Vizyon
Bölümümüz, hem dünyada hem de ülkemizde İngilizce öğretiminin gelişimine katkıda bulunmak, bünyesinde çalışan öğretim elemanlarının mesleki gelişimlerini sürekli olarak sağlamak ve eğitim teknolojileri yardımıyla bütünleşmiş bir eğitim sunmak arzusundadır. Bunun dışında bilişim teknolojisinin sağladığı olanaklardan yararlanarak yabancı dil eğitimi konusunda yeni ufuklar açmak ve bu alanda öncü rolü üstlenmek, fiziki olanakları ve eğitim kadrosu ölçüsünde yabancı dil öğrenmeyi profesyonelce yapılan bir dil eğitimine dönüştürmek de hedeflerimiz arasındadır. Ayrıca eğitim- öğretim kalitesinin devam ettirilmesi ve yükseltilmesi için program ve materyal geliştirme, sınav sistemlerinde en son yenilikleri uygulama, dil öğretiminde daha zengin araç, gereç ve destek malzeme kullanımı gibi hedeflerimiz de bulunmaktadır.
İngilizce Yeterlik Sınavı İçeriği
1) Sınav 11 Eylül Salı günü saat 10.00 da başlayacaktır. Öğrencilerin en geç 9.45 deMaltepe binasında olmaları gerekir. Geç kalan öğrenciler sınava alınmayacaklardır.
2) Yeterlik Sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere 2 oturumdan oluşmaktadır.
Birinci Oturum: Yazılı Sınav (Ağırlık %80)
Soru sayısı: Çoktan seçmeli ve boşluk doldurma olmak üzere toplam 60 soru ve 1 kompozisyon yazma.
Yazılı sınav: dinleme, dili kullanma, okuma, ve yazma becerilerini ölçmeyi hedefler.
Bölüm | Süre | İçeriği |
Soru sayısı |
Dinleme | 30 dakika | 2 adet dinleme metni: Dinlerken soru cevaplama & Not alma |
20 |
Dili kullanma & Okuma | 75 dakika | 2 adet boşluklu metin ve 2 adet okuma parçası: Çoktan seçmeli soruları yanıtlama |
40 |
Yazma | 45 dakika | Kompozisyon yazma |
1 |
İkinci Oturum: Sözlü Sınav (Ağırlık %20)
Süre: her öğrenci için 4-7 dakika.
Sözlü sınava aynı anda iki öğrenci birlikte alınır. Bu sınav, öğrencilerin kendileri hakkında konuşabilme ve iletişim becerilerini ölçmeyi hedefler.
Sözlü sınav, 11 Eylül 2012 Salı günü öğleden sonra yapılacaktır. Hangi derslikte sınava girileceği panolarda ilan edilecektir.
1. AŞAMA – I. BÖLÜM
Dinleme sınavının 1. Bölümü olan Part I. SelectiveListening sınav kâğıtlarını dağıtacak ve ilk olarak size 1’den 9’a kadar olan soruları okumanız için 4 dakika süre verilecektir. Dinleme sınavının ilk kısmında 3 bölümden oluşan bir metin dinleyeceksiniz. Metin sadece 1 kez dinletilecektir. Siz metni dinlerken soruları cevaplayacaksınız. Dinledikten sonra cevaplarını kontrol etmeniz için 3 dakika süre verilecektir.
1. AŞAMA – II. BÖLÜM
Dinleme sınavının 2. Bölümü Part II. CarefulListeningandNote-Takingdir. Sizlere not almanız için hazırlanmış sınav kağıtlarını dağıtacaktır. Parçayı dinlerken bu kağıdın ön ve arka yüzüne not alacaksınız ama her şeyi değil önemli bilgileri not etmeye çalışacaksınız. Parçayı dinlerken alacağınız notları, metinle ilgili soruları cevaplamak için kullanacaksınız. Metin dinleme işi bittikten sonra cevaplamanız için verilecektir. Sadece sorulara verdiğiniz cevaplar değerlendirilecektir, aldığınız notlar değerlendirilmeyecektir.
2. AŞAMA
Bu aşama Use of English ve Readingdir. Toplam 40 soruyu cevaplamanız için 75 dakika süreniz olacaktır.
3. AŞAMA
Bu aşamada Writing soru kâğıtları dağıtılacaktır. Sizden belirlenmiş olan 3 konudan sadece 1 tanesini seçip 45 dakika sürede kompozisyon yazmanız istenecektir.
Medeniyet Üniversitesi Muafiyet Sınavı özel ders
Haluk hoca 0532 343 65 00
Proficiency Exam (Muafiyet Sınavı) ile ilgili duyuru ve sınav örneği
Sınav Örneği için TIKLAYINIZ
Writing Örneği için TIKLAYINIZ
Answer Key için TIKLAYINIZ
Listening Track 1: https://soundcloud.com/ydy-884209130/listening-track-1
Listening Track 2: https://soundcloud.com/ydy-884209130/listening-track-2
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.